Kasvukarusellin blogi – Mistä on kyse?

kasvukaruselli blogi

Kasvukaruselli on seksuaaliterveyskasvatusta – ja koulutusta tarjoava pieni joensuulainen yritys, joka syntyi sattumien seurauksena, rakkaudesta lajiin.

Vastaavanlainen kutsumus ohjasi Kasvukarusellin myös blogikirjoitusten äärelle. Elämän ihmiset ja keskustelut ympärillä tarjoavat niin paljon hedelmällistä materiaalia, että siitä ehtinee silloin tällöin naputtelemaan myös havaintoja jaettavaksi.

Blogitekstejä julkaistaan lähtökohtaisesti ainakin muutama kuukaudessa, ilman minkäänlaista tiukkaa aikataululupausta. Esimakua tarjosi jo viikko sitten tyttöjen päivänä julkaistu artikkeli.

Introteksti käsitteli kummallisen epätasa-arvoisia käytänteitämme lasten sukupuolielimistä puhuttaessa. Siitäkään aiheesta ei selvästi ole ollut liikaa puhetta, sillä kuluneen viikon aikana se on herättänyt spontaanin innostuneita keskusteluja niin marketin käytävillä kuin lasten synttäreillä.

Blogit tulevat käsittelemään lasten seksuaalikasvatusta elämänmakuisesta perspektiivistä. Ympärillä tapahtuva arki tai juhla tuovat loputtoman määrän mielenkiintoisia aiheita ja oppimisen hetkiä. Jokaisen ei myöskään tarvitse keksiä pyörää uudelleen vaan joskus toisten kokemukset ovat avuksi omassakin arjessa.

Seksuaalisuus on vauvasta vaariin ennen kaikkea ihmisyyttä. Sitä ei voi laittaa pois päältä tai sulkea muusta olemisesta erilliseksi. Harvemmin seksuaalisuus myöskään nousee meissä korostetun räikeänä, vaan se kulkee kaiken muun mukana yhtenä ihmisen peruselementtina, joka päivä.

Seuraavassa kirjoituksessa kerron, miksi alakoulun ope päätyi kouluttautumaan seksuaalineuvojaksi.

Saara Sahlstén kasvukaruselli

Blogin kirjoittaja Saara Sahlstén on 32-vuotias opettaja, seksuaalineuvoja sekä alle kouluikäisen äiti.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s