Blogissa tulossa

Arjen alapääjuttuja, pieniä suuria vinkkejä ja varmuutta lasten seksuaalikasvatukseen

Kasvukarusellin blogi on ollut kevään oppimassa uutta ja latailee kesällä tulevaa varten. Käsittelemättömiä aiheita ja lähes jokaista vanhempaa tai ammattikasvattajaa koskevia teemoja on pilvin pimein. Puhututtavat ja kysymysmerkeissä pyörineet aiheet janoavat päästä pöytälaatikosta esille ja keskusteluun.

Tulevien blogien aiheita:

  • Vanhemman TOP 5. Lapsen seksuaalisen kasvun myönteinen tukeminen.
  • Unnutus eli lasten itsetyydytys. Kuinka suhtautua ja ohjata? Mikä on normaalia?
  • Vahvan itsetunnon ydin. Kuinka tukea lapten itsetuntoa ja kehopositiivisen minäkuvan rakentumista parhaiten?
  • Moninaisuus. Kuinka siitä tulee maailman luontevin asia? Kuinka suhtautua, jos lapsi ei koe olevansa tyttö eikä poika? Kuinka tukea sukupuolinormeista poikkeavan lapsen kasvua erilaisissa asenneilmapiireissä?

kasvukaruselli blogi saara sahlsten

Hyväksi havaitut kuvakirjat ja muut aarteet kaikkien käsille

Minulta on usein pyydetty listaa, jossa olisi koottuna hyväksi havaittuja kuvakirjoja luontevan seksuaalikasvatuksen materiaaliksi. Hyviä teoksia on jo jonkin verran saatavilla, mutta se on totta, että niiden etsiminen vaatii välillä salapoliisin taitoja.

Kokoan lähitulevaisuudessa blogiin kirjavinkkilistan, jossa on näppärästi luetteloitu aihepiirin osuvat kuvakirjat ja muutamat muut oivat oppaat.

Jos jokin lapsen seksuaalikasvatuksen aihe mietityttää, niin voit hyvin laittaa minulle toivetta sen käsittelystä esimerkiksi Kasvukarusellin verkkosivun yhteydenottolomakkeen kautta.

kasvukaruselli saara sahlsten uimapukusääntö
Uimapukusääntö on niin konkreettinen, että sen ymmärtää jo muutaman vuoden ikäinen. Uikkarin alla on hienot ja kaikista herkimmät kehon osat. Sinne ei saa muut koskea ilman lupaa. Itse taas voi koskea hyvillä mielin, mutta yleensä omassa rauhassa.

Kasvukaruselli kouluttaa myös kesällä

Blogissa keskustelua jatketaan kesäkuumien jälkeen, mutta muuten Kasvukarusellin yhteydet kulkevat. Kesän koulutuskalenterissa olen ensi alkuun länsirannikolla, sitten pääsen kouluttamaan uutena aluevaltauksena kansainvälistä kasvatusalan henkilöstöä Suomen rajojen ulkopuolelta. Elokuussa jatketaan Etelä-Savossa. Ollaan siis kuulolla ja palataan pian.

Ihanaa kesää, voikaa hyvin!

Aurinkoterveisin, Saara

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s